Hjulinställning i Göteborg - BrumBrum

För att bilen ska fungera så optimalt som möjligt så är en korrekt inställd fram- / bakvagn viktig. Vi utför 4-hjulinställning och framvagnsinställningar. Välkommen till BrumBrum - hjulinställning i Göteborg.

031-57 91 80

Varför är det bra att göra hjulinställning hos Brumbrum Tagene?

Brumbrum Tagene är en professionell bilverkstad med lång erfarenhet av hjulinställningar. Vi har den senaste utrustningen och de kunniga medarbetare som krävs för att göra en korrekt hjulinställning.När du gör en hjulinställning hos oss på Brumbrum Tagene får du följande fördelar:Din bil kommer att köra mer stabilt och säkert. En korrekt hjulinställning gör att bilen håller kursen bättre och är lättare att styra. Det minskar också risken för sladd och andra olyckor.Din bil kommer att slita mindre på däcken. En felaktig hjulinställning kan orsaka onödigt slitage på däcken. En korrekt hjulinställning gör att däcken slits jämnare och håller längre.Din bil kommer att kosta mindre i bränsle. En korrekt hjulinställning minskar luftmotståndet och gör att bilen drar mindre bränsle.

Fyrhjulsinställning

1295kr

Framvagnsinställning

895kr

Hur gör man en hjulinställning?

En hjulinställning görs med hjälp av en hjulinställningsmaskin. Maskinen mäter avståndet mellan hjulen och bilens chassi. Med hjälp av dessa mätningar kan man sedan justera in hjulen så att de står i rätt position. Hjulinställningen kan göras på två sätt:

 1. 4-hjulsinställning är den vanligaste typen av hjulinställning. Den görs på alla fyra hjulen.
 2. Framvagnsinställning görs endast på framhjulen. Den kan vara tillräcklig om det endast är framhjulen som är felinställda.

Varför är det viktigt att ha rätt hjulinställning?

En korrekt hjulinställning är viktig av flera anledningar:Säkerhet: En korrekt hjulinställning gör att bilen håller kursen bättre och är lättare att styra. Det minskar också risken för sladd och andra olyckor.

Däckslitage: En felaktig hjulinställning kan orsaka onödigt/ojämnt slitage på däcken vilket kan leda till att däcken slits ut snabbare och blir mer benägna att spricka. En korrekt hjulinställning gör att däcken slits jämnare och håller längre.

Bränsleförbrukning: En korrekt hjulinställning minskar luftmotståndet och gör att bilen drar mindre bränsle.

När ska man kontrollera hjulinställningen?

Hjulinställningen bör kontrolleras regelbundet, minst en gång om året. Nedan följer några exempel på när du bör kontrollera hjulinställningen:

 • Vid däckbyte.
 • Vid en olycka.
 • Vid en punktering.
 • Vid byte av fjädrar eller stötdämpare.
 • Om du märker att bilen drar åt ena sidan.
 • Om bilen är svår att styra.
 • Om bilen vibrerar vid höga hastigheter.
 • Om däcken slits ojämnt.
 • Om du kör i terräng eller på dåliga vägar ofta.

Det är därför viktigt att kontrollera hjulinställningen regelbundet för att säkerställa att din bil är säker och effektiv att köra. 

assistans Försäkring

Assistansförsäkring

Vid service får du alltid 12 månaders fri vägassistans- försäkring.

Godkänd bilverstad

Godkänd bilverkstad

En standard för att säkerställa den kvalitet som du har rätt att förvänta dig av din verkstad.

assistans Försäkring

Betala på dina villkor

I vår webshop betalar du på det sätt som passar dig. Vi jobbar med säkra betalningar för din säkerhet.